Yaşam

BATÜ VE CAA ARASINDA ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Sanat ve tasarım disiplinlerinde kültürel mirasın korunması, kırsal kalkınma ve iklim değişikliği gibi küresel konulara yönelik ortak projeler geliştirmek amacıyla Batman Üniversitesi ile Çin Sanat Akademisi (China Art Academy-CAA) arasında akademik ve bilimsel iş birliği protokolü imzaladı.

BATÜ VE CAA ARASINDA ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
07-04-2025 17:58
07-04-2025 17:59

Protokol, Üniversite adına Rektör Prof. Dr. İdris Demir ve Çin Sanat Akademisi adına Çin Sanat Akademisi (CAA Toplum ve Strateji Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Jun Jiang tarafından imzalandı. Protokol hakkında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “İş birliği protokolünü, iki kurum arasında akademik etkileşimi artırarak yeni nesil sanat ve tasarım yaklaşımlarına katkı sunmak amacıyla imzaladık. Bu kapsamda öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarının etkin kılınması ve kültürel gıda mirası ile kırsallık araştırmaları alanında ortak projelerin hayata geçirilmesini amaçlıyoruz. Bu vesile ile iki kurum arasında disiplinler arası bilimsel araştırmalar yürütülerek sanat, tasarım ve sosyal bilimler alanında uluslararası etkileşimin güçlendirileceğine inanıyorum. İş birliği protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pelin Tan ile Prof. Jun Jiang tarafından ortaklaşa yürütülecek ‘Pluriversal Food: Landscapes and Climates’ adlı proje kapsamında, kırsal üretim, kültürel miras ile iklim krizi üzerine karşılaştırmalı, sosyal angajmanlı ve sanat-tasarım odaklı etkinlikler yapılması bekleniyor.

Öte yandan Çin’in Hangzhou kentinde kurularak ilk tam akademik programlara sahip sanat akademisi olma özelliği taşıyan Çin Sanat Akademisi (CAA) 1928 yılında kuruldu. Modern ve çağdaş sanatın gelişiminde önemli bir rol üstlenen Akademi, gelenek ve yeniliği harmanlayan eğitim anlayışıyla sanat ve beşeri bilimler alanında uluslararası çalışmalar yürütüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER