USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

ÖĞRETMEN BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, ‘Öğretmen Buluşmaları’ kapsamında Okuma Grubu Öğretmenleriyle bir araya geldi.

ÖĞRETMEN BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25-09-2023 01:03
25-09-2023 01:05

Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Noktası toplantı salonunda gerçekleşen ‘Öğretmen Buluşmaları’na İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş ve okuma grubu öğretmenleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran'ın konuşmasıyla başlayan öğretmen buluşmaları toplantısında zorunlu eğitim çağındaki her kademeden öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın önemi üzerinde duruldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran "Değerli meslektaşlarım yeni eğitim-öğretim yılımızın ilk öğretmen buluşmaları programına hoş geldiniz diyor, yeni eğitim-öğretim yılının başarılı ve verimli geçmesini diliyorum.

Pandemi süreci nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız öğretmen buluşmalarımıza, bu kez Kitap Okuma Noktası'nda başlama kararı aldık. İlk olarak okuma gruplarında gönüllü olarak görev alan meslektaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Sizlere, gönüllü ve özveriyle yürüttüğünüz bu çalışmalarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Okuma grupları; öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve kitap sevgisini yaygınlaştırmak açısından son derece önemlidir. Sizlerin başarılı çalışmaları, öğrencilerimize rehberlik ederek onların düşünme yeteneklerini ve bilgi birikimlerini artırmalarına yardımcı oluyor. Bu çalışma, eğitim hedeflerimize ulaşmamız için büyük bir katkı sağlıyor. Yeni eğitim-öğretim yılında, kitap okuma noktasında daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz. Sizlerin deneyimleri ve önerileri bu konuda bize rehberlik edecektir. Hep birlikte, öğrencilerimizi daha fazla okumaya teşvik ederek onların başarılarına katkıda bulunacağımıza inanıyorum.

Değerli arkadaşlar; okuma grubu çalışmalarımız, tam 7 yıl önce bir öğretmen ve sadece 10 öğrenci ile başladı. Ancak bugün geldiğimiz noktada, onlarca okuma grubumuz ve bu değerli çalışmalara gönüllü olarak katılan ve katılmaya hazır öğretmenlerimiz bulunuyor. Bu, gerçek bir gönüllü çalışma örneğidir ve bu çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Özellikle, GençNazar dergimiz bu çalışmanın güzel bir sonucudur. Çocuklarımızın bu dergilerde yazıları yayımlanıyor ve 'İlk yazılarımız burada!' diyerek büyük bir mutluluk duyuyorlar. GençNazar dergimiz dışında, Kalemyâr dergisi de öğretmen arkadaşlarımızın yazılarıyla dolup taşıyor. Okuma gruplarımız, Kalemyâr dergimize de yazılar gönderdi. İlerleyen günlerde, Cumhuriyetimizin 100. yılına adanacak olan 6. Sayımızı yayınlayacağız. Bu çalışmalara katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Bu projeler, öğrencilerimizin yaratıcılığını ve yazma becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Sizlerin desteği ve katılımıyla daha da büyüyeceğine inandığımız bu çalışmalarla, gelecekte daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum.

Okuma gruplarının oluşturulmasındaki amacımız, bize emanet edilen çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla buluşmasını sağlamak, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu sayede akademik başarılarını artırmak, edebi ve kültürel donanımlarını geliştirmektir. Ancak unutmamamız gereken bir gerçek var: Çok kitap okuyan bireyler, hayatlarının her anında başarılı, mutlu ve insanlığa faydalı bireyler olurlar. Bir toplumun kalkınması ve refah düzeyinin yükselmesi, o toplumun kitap okuma düzeyi ile doğru orantılıdır.

Çocuklarımızın kitap ve okuma kültürüne yönelik çalışmalarımızın daha etkin ve kapsamlı olabilmesi amacıyla, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Kitap Okuma Noktası'nı faaliyete geçirdik. Batman Valiliğinin destek ve onayıyla, bu noktayı sadece bir mekân değil, aynı zamanda eğitim politikalarının öncelikleri doğrultusunda kendine ait yönergesi olan bir kurum haline getirdik.

Kitap Okuma Noktası, sadece kitapların muhafaza edildiği bir yer değil; aynı zamanda öğrencilerimize erişim sağladığımız, zengin bir kitap koleksiyonunu barındıran bir merkezdir. Burada, öğrencilerimize 34 bin kitap sunarak okuma alışkanlıklarını teşvik etmek ve bilgi birikimlerini artırmak için önemli bir kaynak sunmaktayız.

Bunun yanı sıra, her öğrenci kademesine uygun olarak düzenlenmiş olan TUBİTAK kütüphanemiz, bilim ve teknoloji alanındaki eğitim hedeflerimize ulaşmamıza katkı sağlamak amacıyla TUBİTAK tarafından basılan bütün kitapları içermektedir. Bu, öğrencilerimizin bilimsel bilgiye ve araştırmalara daha kolay erişmelerini sağlayarak eğitim standartlarını yükseltmeye yönelik bir adımdır.

Kitap Okuma Noktası; sadece kitapların değil, aynı zamanda kültürel gelişimimizin bir yansıması olan süreli edebiyat dergilerini de sunarak öğrencilerimizi ülkemizin edebi mirasına yakından bağlamayı hedeflemektedir. Bu sayede, genç nesillerin edebiyat ve sanat alanındaki donanımlarını artırarak daha bilinçli bireyler olmalarına katkı sağlamaktayız.

Ayrıca, bu noktayı öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hoşça vakit geçirebileceği bir mekân haline getirerek, sosyal etkileşimi ve kitap okuma deneyimini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Ulaşım sorunu yaşayan öğrencilerimizi buraya taşıyarak, her öğrencinin bu eşsiz kaynağa kolayca ulaşabilmesini sağlıyoruz. Belli bir program dahilinde her gün öğrencilerimiz burayı ziyaret ederek kitaplarla hemhal oluyorlar.

Tüm bu çabalarla, çocuklarımıza kitapların hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve bu değerli kaynakların sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini anlatmayı amaçlıyoruz. Hayatında kitap olan bir birey, bilgiye aç bir zihinle her anlamda daha başarılı ve mutlu bir geleceğe yürümek için donanımlıdır. Bu nedenle, çocuklara şunu vurgulamalıyız: Belki evlerinizde bu kitaplar bulunmayabilir, ancak burada istediğiniz kadar mevcut. Hedefimiz, her öğrencinin eline en az 10 kitap geçmesiyle, kitap zenginliğini daha da yaygınlaştırmak ve geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanmalarına katkı sağlamaktır" dedi.

Öğretmen Buluşmaları programı öğretmenlerin görüş ve önerileriyle devam etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ