SESA( Siyaset-Ekonomi-Strateji-Araştırma) Yönetim Kurulu Başkanı ve Araştırmacı yazar Sedat ERİŞ 2023 Yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimler öncesi GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNİN EKONOMİK KALKINMASI VE BÖLGEDEKİ İŞSİZLİK SORUNUNA GENEL BAKIŞ – Konusunu gündeme taşıyor.
Eylül ayının ikinci haftasından itibaren ( 22 Eylül Günü itibarıyla) başlayacak, 4 gün sürecek ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki yerel gazetelerinde yayına girecek bu yazı dizisi Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ekonomik kalkınması ve bölgedeki işsizlik sorununa farklı bir bakış açısı getiriyor.
Yazarlığı yanında aynı zamanda siyaset uzmanı olarak Türk Siyasetinde birçok Siyasi Lidere, devlet adamına görüş, düşünce, öneri ve projelerini aktaran Sedat ERİŞ gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi.
2023 Yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi siyasi hayatımızın geleceğini belirleyecek çok önemli bir seçimdir.
Bu seçimler sonucunda çıkacak tablo, Ülkemizin yönetim biçiminin gelecekteki yönünü belirleyecek. Cumhur İttifakının seçimi kazanması durumunda ülkemizde Başkanlık sistemi değişemez bir yönetim biçimi olacaktır. Tersi bir durumda yani Millet İttifakının kazanması durumunda ülkemizde Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme bir geri dönüş yaşanacaktır.
Bu arada şunu belirteyim.
2023 Yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın ekonomik, politik, kültürel ve sosyal yaşamda Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ekonomik kalkınması ve bölgedeki işsizlik sorunu yakıcı bir mesele olarak çözüm bekleyecektir.
SESA( Siyaset-Ekonomi-Strateji-Araştırma) Yönetim Kurulu Başkanı ve Araştırmacı yazar Sedat ERİŞ 2023 Yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimler öncesi yaptıkları Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ekonomik kalkınması ve bölgedeki işsizlik sorunu araştırma çalışması ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü.
‘Araştırma çalışmamızın ilk incelemesinde bölgemizde bu sorun neden hala çözülmedi konusunda yoğunlaştırdım.
Daha sonraki aşamada çalışmamı Bölgeye yönelik bugüne değin tüm siyasi iktidarlar tarafından yapılan iyileştirme çalışmaları, uygulamaya sokulan teşvik ve ekonomik paketlerin neden sonuç vermediğine yönelttim.
Sonuç olarak şunu belirteyim; Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ekonomik kalkınması ve bölgedeki işsizlik sorunu çok kapsamlı ve çeşitlilik gösteren önemli bir konudur ve hiç şüphesiz 4 günlük bir yazı dizisiyle böylesine karmaşık bir sorunu tam anlamıyla anlatmak mümkün değil. Tek dileğim bu çalışmamın diğer başka çalışmalara öncülük etmesidir.
Gündem